Recafa

Bocuse d’Or -karsinta tuo jännitystä Viini ja Ruoka -messuille

Suomen edustaja maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini ja Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 26.10. Mukana on neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä.

Edustuspaikasta kisaavat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, Bas & Staff Wine Barin Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta. Voittaja sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021.

Suomen Bocuse d’Or -karsinnat ovat Viini ja Ruoka -messujen yleisölle lauantaina. Ensimmäiset annokset kilpailukeittiössä valmistuvat klo 13 lähtien. Suomen Bocuse d’Or Academyn presidenttinä toimii keittiömestari Matti Jämsén.

– Bocuse d’Or on maailman arvostetuimpia ja seuratuimpia kokkikilpailuja. Menestyminen siinä merkitsee kunniaa paitsi kokille, myös koko maalle: ruokaosaaminen nousee kerralla koko maailman tietoisuuteen. Suomi on viimeisen kymmenen vuoden aikana kivunnut kärkisijojen tuntumaan, ja meiltä osataan jo odottaa kovaa suoritusta. Kuka tahansa Viini ja Ruoka -tapahtumassa kisaavasta kandidaatista on potentiaalinen Suomen ensimmäiseksi Bocuse d’Or -mitalistiksi, Jämsén kertoo.

Bocuse d’Or -kilpailujen vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö. Messukeskus on yksi ELO-säätiön kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneista.

Lisätietoja Bocuse d’Or -kilpailusta:

Bocuse d’Or Academy Finland, President Matti Jämsen, p. 0400 729 099 ja Promotion Manager Mari Cadaut, p. 040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)

ELO-säätiö, toimitusjohtaja Bettina Lindfors, p. 040 920 9810

Lisätietoja Viini ja Ruoka -messuista:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini ja Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma.

www.viiniruoka.fi | #viiniruoka2019

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2020-2021 Euroopan osakilpailu pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa. Loppukilpailu järjestetään tammikuussa 2021 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 14 kertaa. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.