Recafa

Compass Group PLC ostaa Fazer Food Servicesin

Johtava monikansallinen ateriapalveluyritys Compass Group PLC ilmoitti tänään allekirjoittaneensa Fazer-konsernin kanssa sopimuksen Fazer Food Services Oy:n ostamisesta. Kaupan hinta on noin 475 miljoonaa euroa*.

Fazer Food Services on tunnettu pohjoismainen catering-yritys, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 600 miljoonaa euroa. Yritys toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa useilla sektoreilla, kuten liiketalouden ja teollisuuden, koulutuksen, terveydenhuollon, hoivapalvelun sekä puolustuksen aloilla.

Kauppa vahvistaa Compass Groupin nykyistä tarjontaa ja antaa Compassille mahdollisuuden luoda houkuttelevampia ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkailleen ja kuluttajille. Yritysten yhteisiä selkeitä ydinalueita ovat laadukas ruoka, erinomainen asiakaspalvelu ja sitoutuminen kestävään kehitykseen.

Compass Groupin pääkonttori sijaitsee Isossa-Britanniassa, ja yritys toimii noin 45 maassa. Compass on yksi maailman johtavista ateriapalvelujen tarjoajista, joka työllistää maailmanlaajuisesti 600 000 ihmistä ja tarjoilee vuosittain yli 5,5 miljardia ateriaa. Compassilla on Pohjoismaiden markkinoilla useita brändejä, muun muassa Eurest, Chartwells, Medirest, ESS ja Levy Restaurants.

”Fazer Food Services on Pohjoismaiden alueella erittäin arvostettu ateriapalveluyritys. Compassin lailla se keskittyy laadukkaaseen ruokaan, kulinaarisiin innovaatioihin, kestävään kehitykseen ja erinomaiseen asiakaspalveluun. Olen innoissani siitä, että voimme yhdessä pohjoismaisten kollegoidemme kanssa vahvistaa asiakastarjontaamme Pohjoismaiden markkinoilla entisestään”, Compass Groupin konsernin toimitusjohtaja Dominic Blakemore toteaa.

”Uskomme, että Compass tarjoaa Fazer Food Servicesille hyvän kodin. Compass Group on yksi johtavista ateriapalveluyrityksistä, joka toimii maailmanlaajuisesti ja jolla on vahva päämäärä. Yrityksillämme on samanlaiset arvot, ja toimintamme selkeänä keskipisteenä on ruoka, ylivoimainen asiakaspalvelu ja ihmisiin sitoutuminen. On harmillista, että monet kollegamme jättävät Fazerin ja siirtyvät Compassille, mutta uskomme tämän kaupan auttavan Fazer Food Servicesia saavuttamaan täyden potentiaalinsa”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo.

Kauppaa säätelee EU:n kilpailukomission hyväksyntä. Kun se on saatettu loppuun, Fazer Food Services Oy:n palveluksessa olevat noin 7 000 työntekijää liittyvät Compass Group PLC:n Pohjoismaiden alueella olevan 6 000 työntekijän joukkoon.

*Käteisenä maksettavan kauppahinnan arvioidaan olevan noin 420 miljoonaa euroa, ja loput suorituksesta maksetaan seitsemän vuoden sisällä. Tarkka lopullinen kauppahinta riippuu päätöstaseesta ja sovitusta lisäkauppahinnasta.

Sijoittajatiedustelut
Compass Group
Kate Postans / Helen Javanshiri / Agatha Donnelly  puh. +44 (0) 1932 573000

Tiedotusvälineet
Viestintätoimisto Cocomms
Kaisa Rajala puh. 040 5231361
Anna-Mari Tiilikainen puh. 050 558 0888

Compass Group
Compass Group PLC on yksi johtavista monikansallisista ateriapalveluyrityksistä, jonka vuotuinen liikevaihto oli 30.9.2018 mennessä 23,24 miljardia puntaa. Yritys toimii noin 45 maassa, työllistää 600 000 ihmistä ja tarjoilee vuosittain yli 5,5 miljardia ruoka-annosta. Yrityksen erikoisalana on ruoan ja erilaisten tukipalveluiden tarjoaminen liiketalouden ja teollisuuden, terveydenhuollon ja hoivapalveluiden, koulutuksen, urheilun ja vapaa-ajan sekä puolustuksen, offshore- ja etätoiminnan ydinsektoreilla, ja sillä on vakiintunut brändisalkku. www.compass-group.com

Fazer Food Services
Fazer Food Services on merkittävä ruokapalveluiden tarjoaja Pohjoismaissa. Yrityksellä on yli 1 000 ravintolaa, joissa tarjoillaan päivittäin lähes 500 000 ateriaa. Yritys työllistää noin 7 000 ihmistä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 600 miljoonaa euroa. Fazer Food Servicesillä on myös tuotantokeittiö Virossa. Sen erikoisalaa ovat liiketalouden ja teollisuuden sekä koulutuksen, terveydenhuollon, hoivapalveluiden ja puolustuksen sektoreilla toimiville asiakkaille tarjottavat laadukkaat ruokaratkaisut.