Recafa

Ekologisten materiaalien ravintola Roima avasi ylikulutuspäivänä

Vantaan Business Park Plazan ravintola Roima aukesi ylikulutuspäivänä hiilijalanjäljeltään negatiivisista materiaaleista uusittuna ja vanhoja rakenteita kierrättäen. Ennen Heijastuksen nimellä toiminut lounasravintola remontoitiin aidolla suomalaisella puulla ja suomalaista työtä kunnioittaen.

– Remontin lähtökohtana oli asiakaspalvelun parantaminen ja liiketoimintaa aiempaa paremmin palveleva tila. Ei vain kaunista, vaan toimivaa – ja myös ekologista, kertoo Roiman ravintolapäällikkö Minna Lundgren.

Roima on ravintolamaailman edelläkävijöitä ympäristöystävällisessä tilasuunnittelussa. Sen tiskit, seinäpaneelit, hintapylväät, baaritasot, tilanjakajat ja aulakalusteet on kaikki valmistettu kotimaisesta puulevymateriaalista, jonka hiilijalanjälki on negatiivinen*. Roiman sohvat ja pöytärungot toteutettiin kierrättämällä. Pöytäkannet ovat kotimaista laminaattia.

Roiman uudistamista pohjusti niin ravintolan asiakaskunnan kuuleminen kuin suunnittelijan ja ravintoloitsijan perusteellinen liiketoimintatavoitteiden läpikäyminen. Lounasravintolan layout rakennettiin toimimaan kuin hyvä ruoansulatus: yhdestä paikasta sisään ja toisesta ulos. Suunnittelutoimisto loi uuden designin vahvasti asiakaslukuja, kiertoaikatauluja ja tavoitteita katsoen.

Koska Roimaan tullaan lounaalle porukoissa, uudessa Roimassa säilytettiin toiveesta pitkät pöydät, joihin mahtuu monta lounastajaa.

Rakastetun lohen rinnalle uusi grillipiste

– Lempilounas selvisi kevään asiakaskyselyllä: lohi ui voittoon. Kärkisijoilta löytyivät myös pyttipannu, butterchicken, risotto ja spaghetti bolognese. Näitä syödään Roimankin pöydissä, joissa ruoan on oltava rehtiä, ronskia ja ravitsevaa, kertoo Lundgren. – 90 prosenttia kävijöistä on ollut miehiä.

– Tämän päivän lounastaja haluaa tietää, mistä ruoka tulee ja mitä se tarkalleen sisältää. Ruoan pitää olla tunnistettavaa, lihakimpaleen on löydyttävä, mössömäistä ei saa olla. Raaka-aineiden pitää olla listattu – Roimassa muun muassa ketogeeninen ruokavalio on toiveesta merkitty, Lundgren jatkaa– Nykyisin lounaan on perustuttava tuoreuteen, jonka vuoksi tuhdimpien salaattien rinnalle tuodaan enemmän tuoretta kasvista sisältäviä.

Suositun buffet-lounaan rinnalle on tuotu grillipiste ja a’la carte. Roiman a’la cartesta saa päivän annoksen, esimerkiksi Roiman burgeria, päivän pihviä ja lämmintä leipää.

Roima toteuttaa vastuullisuuttaan ekologisten materiaalivalintojen rinnalla myös tukemalla suomalaisten terveyttä ja onnellisuutta omistajansa Kanresta Oy.n kautta. Kanresta Oy ohjaa osinkonsa toimialalle poikkeuksellisesti omistajalleen Suomen Kansanterveysyhdistykselle. Kansanterveysyhdistysten jäsenet ovat Lastentautien tutkimussäätiö, Mielenterveysseura, Sydänliitto ja Vanhustyön keskusliitto.

Roiman avajaisia vietetään virallisesti 14.8.2019. Se on auki arkisin klo 8.00-15.00.

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Elina Juvakka, Kanresta Oy, puh: 040 522 0517

Ravintolapäällikkö Minna Lundgren, Kanresta Oy, puh: 045 8715791

Viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko, Kanresta Oy ja SKTY, puh: 050 582 22 11

*Kerto LVL:n hiilijalanjälki on -655 kg CO2/kuutiometri (https://www.metsawood.com/global/Tools/MaterialArchive/MaterialArchive/Kerto-Environmental-declaration.pdf)