Recafa

Eteläamerikan tuotteet valtaavat Suomea

Viimeisen vuoden aikana Suomessa ja Helsingissä on ollut näkyvillä eteläamerikkalaisen kulttuurin rantautuminen ja trendaaminen. Helsinkiin on avannut ainakin kaksi eteläamerikkalaiseen kulttuuriin nojaavaa cocktailbaaria, Chihuahua Julep ja Cartel Room. Myös ravintolapuolella on tapahtunut, ovensa on avannut mm. Frida’s ja laajentunut Taqueria El Rey. Alkokin on vastannut huutoon ottamalla vakiovalikoimaansa perulaisen piscon, Barsol Pisco Quebrantan.

Pisco onkin eteläamerikan yksi kiistellyimmistä alkoholituotteista, sillä sekä Chile että Peru väittävät tuotetta omakseen. Myös perulaisen ja chileläisen piscon valmistusmetodit eroavat toisistaan. Perulainen pisco on kertatisle, johon ei saa lisätä vettä, sokeria tai muitakaan ainesosia tislauksen jälkeen. Toisin kuin useimmat tislatut alkoholit, jotka tasataan vedellä pullotusvahvuuteen, perulainen pisco tislataan suoraan pullotusvahvuuteen, ilman mitään jälkikäsittelyä.

Chileläistä piscoa sen sijaan saa tislata useampaan otteeseen ja siihen voidaan vielä tislauksen jälkeenkin lisätä vettä tai sokeria.

Alkolla on aikeissa hankkia useita uusia eteläamerikkalaisia tuotteita ensi kevään valikoimaansa. Alkolla on haussa piscoa, mezcalia sekä reposado tequilaa.

Homepage

https://www.restaurantfridas.com/

https://www.cartelroom.com/

http://www.chihuahuajulep.fi/