Recafa

Pasilan Konepajalle nousee ruokakulttuurin kokeileva tehdas

Vallilassa sijaitseva entinen VR:n Konepaja tarjoaa tulevaisuudessa vierailleen jotain täysin uutta. Kolme hallia alueelta ostaneen The Train Factoryn vetäjä Bruce Oreck luo alueelle yhteisöllistä liiketilaa ja olohuonetta. Syksyllä käynnistyvä katuruokatapahtuma tarjoilee luovien yrittäjien herkkuja kaupunkilaisille.

Kyseessä on uudenlainen, viihtyisä tila kaupunkilaisille. Oli kyse sitten ruoasta, juomasta, ostoksista, elävästä taiteesta tai vain alueen uniikista tunnelmasta nauttimisesta.

”Haluamme kauppapaikan sijaan luoda tänne urbaanin olohuoneen, johon ihmiset tulevat viihtymään. Ei olisi järkeä tuoda tiloihin toimijaa, joita löytyy kaupungista kymmenittäin jo valmiiksi”, Oreck kertoo.

Uudet tapahtumat kutsuvat tutustumaan ja nauttimaan

Visiot toiminnasta ja jo rakenteilla olevat tilat kerjäävät kysymystä: milloin Konepajalle pääsee viihtymään ja nauttimaan?

The Train Factoryn porukka ei halua puhua tarkoista päivämääristä. Konepajan kokoinen alue vaatii paljon laajaa suunnittelua, keskustelua ja käytännön asioiden järjestelyä. Uusia tapahtumia syksyksi on silti jo suunnitteilla. Yksi ruokakansaa kiinnostavista hankkeista on Toptasten ja The Train Factoryn syksyksi suunnitteilla oleva 11 days of Street Food Lab -ruokatapahtuma. Ruoka-alan laboratorion tarkoitus on tuoda Konepajalle värikäs valikoima street food -ravintolayrittäjien rekkoja ja vaunuja.

Konepajan ympäristö on tiheästi asuttu. Ravintolatarjonta alueella on silti yllättävän niukka. 11 päivän sykleissä toimiva Street Food Lab toisi tähän muutoksen samalla edustaen loistavasti The Train Factoryn kokeellisuuden linjaa.

Street Food Labin kautta niin ravintoloitsijat kuin asiakkaatkin pääsevät tutustumaan alueeseen ja testaamaan sen toimivuutta. Ennen kaikkea tapahtuma tarjoaa jokaiselle hyvän ruoan ystävälle ja muuten vaan alueesta kiinnostuneille mahdollisuuden päästä tutustumaan konepajan alueeseen ennen ovien virallista aukeamista.

”Myös alueen ravintolatoiminnan ytimessä on kokeellisuus”, Oreck painottaa ja jatkaa: ”Jos vaikka jonkin ruokarekan tai viinibaarin konsepti ei menesty – aina voi yrittää uudelleen. Sirkkatacoista pizzaan ja baaritoimintaan. Me kannustamme uuden kokeiluun alusta lähtien.”

Oreck ja koko The Train Factoryn väki uskoo, että ruokakulttuuri kehittyy kaavaillun kaltaisista “ruokalaboratorioista”. Jos ei kokeile, ei koskaan onnistu.

Yksi asia on varma. Kaikkien kaupungin ruokakulttuurista kiinnostuneiden kannattaa seurata alueen kehitystä tarkasti.

Kysy lisää tietoa:

Karoliina Kuusi
Manager of Creative Content
The Train Factory
+358 44 970 9002
karoliina@trainfactory.com

Lue aiheesta lisää tästä.