Recafa

Ravintola Vaiha Suomen edustajaksi Berliiniin

Mikkeliläinen ravintola Vaiha Oy vastaa ensi vuonna Suomen ruokakulttuurin näkyvyydestä Berliinin Grüne Woche -messuilla Business Finlandin ja MTK:n kanssa, kun se ottaa hoitaakseen Suomen messuravintolan ja VIP-tarjoilut. Keittiömestari Teemu Kaijasen johdolla savolaisia herkkuja tarjotaan kymmenen päivän ajan messuvieraille sekä valtiojohtajille.

Yhteistyö alkoi jo tammikuussa 2019 kun Kaijanen esiintyi messuilla Suomen ja Saksan osastoilla Grüne Wochella. Suomalais-saksalaiset kokkishowt keräsivät hyvin katsojia, joten yhteistyötä jatketaan suuremmassa mittakaavassa tammikuussa 2020. Kaijasen tarkoituksena on valmistaa laadukkaista ja maukkaista savolaisista raaka-aineista maistiaisia vaativimmallekin väelle.

Kaijanen on suunnitellut menuun vahvasti savolaisen ruokaperinteen pohjalle. ”Haluamme ehdottomasti tarjota ministereille ja messuvieraille muikkuja”, sanoo Kaijanen. ”Peruna ja kala ovat arvostettuja raaka-aineita myös Saksassa, joten mikä sopisi sinne paremmin kuin savolaiset muikut perunamuussilla?”, hän jatkaa. Ravintolaan tulee runsas valikoima myös muuta maakunnan tarjontaa. Mukana ovat mm.  Aten Marjan mehut, GlutExo -gluteenittomat leivonnaiset, Finnish Plant ruusunterälehtihillolla, Jyrkin Jyväleipä, Järvi-Suomen Kalatuotteen kalat, Marjamarkkinointi Kauko Pesosen puolukkasurvos sekä sienet,  Saimaan Marjan marjajalosteet, T&T Foodin uudet kuluttajatuotteet sekä juomia Mustan Virran Panimolta, Nilkolta ja Ollinmäen viinitilalta. Juomat esiintyvät messuilla omassa baarissaan ja niitä tarjoillaan korostetusti viikon aikana myös Berliinin ravintoloissa.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksein asiantuntijat ovat olleet mukana edesauttamassa maakunnan  yritysten viennin käynnistymistä ja Saimaan alueen makumaailman kokoamisessa. Grüne Woche messut ovat yksi askel yritysten kansainvälistymisessä ja yrityskuvan rakentamisessa. ”Ei riitä, että yrityksen tuotteen saa vähittäiskaupan hyllyyn, jos kuluttajaksyntää ei ole. Grüne Woche on tehokas tapahtuma tekemään tuotteita tutuksi kuluttajamarkkinassa ja sitä kautta käynnistämään ja vahvistamaan kysyntää”, kertoo asiantuntija Päivi Karhunen MikseiMikkelistä. Grüne Woche -messujen kautta tieto leviää messuviikolla median kautta kattavasti koko Saksaan. Vuoden 2019 Grüne Woche messujen ansiosta syntyi Saksassa 1700 lehtiartikkelia, 200 tv-raporttia, n.1000 some-julkaisua ja yli 50 radiohaastattelua. Media näkyvyyden arvoksi on JAMK:n tekemässä tutkimuksessa arvioitu 7,5 milj euroa.

Lisätietoja

Teemu Kaijanen, Vaiha Oy, puh. 040 839 3292

Päivi Karhunen,  MikseiMikkeli, puh. 044 794 2212, paivi.karhunen@mikseimikkeli.fi