Recafa

Tekoäly huomaa makutottumusten muutokset

I+Radar on työkalu trendien nopeaan havaitsemiseen ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Se pystyy analysoimaan ja ennakoimaan kuluttajien makutottumusten muutoksia lähes reaaliajassa.

MADRID – 13.6.2019: Kuluttajat vaativat yhä terveellisempiä elintarvikkeita. Tuotteita, jotka ovat runsaskuituisia, vähäsuolaisia ja -sokerisia sekä sisältävät vähän rasvaa. Samalla näiden tuotteiden pitäisi sisältää trendiraaka-aineita. Elintarvikevalmistajat joutuvat sopeutumaan jatkuvasti muuttuviin maku- ja kulutustottumuksiin sekä kilpailemaan kuluttajien suosiosta. IBM:n ja espanjalaisen Cerealto Siro Foodsin kehittämä I+Radar on työkalu trendien nopeaan havaitsemiseen ja sen pohjalta uusien tuotteiden kehittämiseen. I+Radar pystyy analysoimaan ja ennakoimaan kuluttajien makutottumusten muutoksia lähes reaaliajassa.

Ensimmäiset I+Radarin analyysien pohjalta tuotetut elintarvikkeet ovat jo markkinoilla Englannissa. Viljapohjaisten tuotteiden kehittämiseen ja tuotantoon elintarvikealan yrityksille erikoistunut Cerealto Siro on tuonut Englannissa markkinoille uudet herneillä ja linssillä höystetyt välipalariisikakut. Ne kehitettiin, kun Cerealto Siro huomasi kuluttajien mieltymyksen luomutuotteisiin ja hyviin proteiinin lähteisiin.

I+Radarin avulla Cerealto Siro esimerkiksi havaitsi brittikuluttajien halukkuuden lisätä proteiinin saantiaan. Tulokset vastasivat vegaanien, kasvissyöjien, keliaakikoiden ja sellaisten kuluttajien mieltymyksiä, jotka haluavat lisätä kuitupitoisuutta jyvillä ja kasvisainesosilla. Cerealto Siro myös ymmärsi analyysin pohjalta, että ravitsemuksellisten ominaisuuksien lisäksi brittikuluttajat arvostavat kestävää viljelyä ja pakkausten ympäristöystävällisyyttä.

I+Radar hyödyntää IBM:n tekoälykyvykkyyksiä, kuten tekstianalytiikkaa, koneoppimista ja luonnollisen kielen tunnistusta ”kuunnellessaan” sosiaalisen median eri kanavissa käytävää keskustelua ja kahlatessaan läpi aikakauslehdissä sekä sanomalehdissä käytävää kirjoittelua.