Recafa

Ennennäkemätön yhteistyö Suomessa: Subway® avaa tänä viikonloppuna ravintolan uudistuneeseen Tays Keskussairaalaan

Tays Keskussairaalassa Tampereella on käynnissä mittava uudistushanke, jossa sairaalaan rakennetaan kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli. Sairaalan uusi sisäänkäynti vihittiin käyttöön lauantaina 28.9., jolloin rakennuksen sisätiloissa avasi ovensa myös Subway®-ravintola.

Uudistuneessa Tays Keskussairaalassa lanseerattiin lauantaina aivan uudenlainen yhteistyö, kun maailman suurin pikaruokaketju Subway® avasi ravintolan sairaalan pääaulaan. Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun ravintolaketju avaa toimipisteen julkisen sairaalan sisätiloissa.

Subwayn® Suomen maajohtaja Petteri Lehtimäki on innoissaan uudenlaisesta yhteistyömallista.

”On ollut todella hienoa toteuttaa tätä täysin uudenlaista konseptia yhdessä Taysin kanssa. Olemme viime aikoina tehneet useita onnistuneita avauksia Suomessa, joista Taysin kanssa tehtävä yhteistyö on luokassaan yksi merkittävimmistä. Ravintolamme tuottaa raikkaita ja mieluisia ruokavaihtoehtoja potilaille, henkilökunnalle ja muille sairaalassa vieraileville”, hän sanoo.

Ravintolan yrittäjinä toimivat Teemu Mäkelä ja Tiina Parbus-Mäkelä, joilla on jo ennestään kaksi Subway®-ravintolaa Tampereella. Heidän yrityksensä työllistää 30 henkeä. Sairaalaan avattavassa Subway®-ravintolassa noudatetaan samaa monipuolista valikoimaa kuin ketjun muissakin toimipisteissä Suomessa. Ravintola on auki maanantaista perjantaihin kello 8.30–22 ja viikonloppuisin kello 10–22.

Avajaisten myötä myös monet muut sairaalan uudet yritykset aloittavat toimintansa pääaulassa. Tyypillisestä sairaalaympäristöstä poiketen uusi aula tulee olemaan muillakin tavoin poikkeuksellisen eläväinen: sen monipuolisiin palveluihin kuuluu Subwayn® lisäksi muun muassa R-kioski, kampaamo sekä apteekki. Avajaispäivänä aulassa on avoimet ovet klo 10–13 välisenä aikana, jolloin kaikki halukkaat pääsevät tutustumaan upouusiin tiloihin.

Uusi pääaula on palveluiltaan monipuolinen välitila sairaalan ja ulkomaailman välillä

Sairaalassa tehtävät uudistukset pohjautuvat Taysin tekemään asiakasprofiilien kartoitukseen, jolla selvitettiin asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeita. Työn avulla tunnistettiin seitsemän erilaista asiakasprofiilia. Henkilökunnalle tehdyissä haastatteluissa selvisi, että sairaalaan toivottiin monipuolisempia ravintolapalveluja sekä laajempia aukioloaikoja, jotka palvelevat myös ilta-aikaan.

”Asiakkaiden profiileista nousi esille monipuolisten palvelujen lisäksi muun muassa apteekkipalvelut sekä terveelliset ruokavaihtoehdot ja viihtyisät tilat. Terveellisyys on meille tärkeä asia ravintolapalveluja valittaessa ja siksi valitsimme Subwayn®, jolla on tunnustuksia terveellisyydestä. Lisäksi halusimme tuoda uuteen pääaulaan rohkeasti uusia palveluntuottajia raikastamaan ilmettä ja monipuolistamaan palveluja”, selventää Taysin suunnittelija Anne Vesaranta.

Lisätietoja:

Petteri Lehtimäki

Subway®

Maajohtaja, Suomi

petteri.lehtimaki@subway.fi

Puh. +358 40 710 8661