Recafa

Perinneleipomo uudistuu rohkeasti – Brander lähtee mukaan uuteen kotimaiseen kahvilaketjuun Tampereella

Baker’s Story on uudenlainen kahvilakonsepti, joka tuo paikalliset herkut kuluttajien saataville uudistetussa kahvilaympäristössä. Suomen ensimmäinen Baker’s Story -leipomokahvila avataan torstaina 14.11.2019 Tampereen Rautatieaseman liiketunneliin. Avajaisia vietetään klo 10.00 alkaen.

Tamperelaisten hyvin tuntema Brander aloittaa ensimmäisenä artesaanileipomokulttuurin ja kahviloiden uudistamisen uuden Baker’s Story -ketjun keulakuvana. Branderin yli 100-vuotiset perinteet, klassikot ja gluteenittomat suosikit saavat rinnalleen Baker’s Storyn rouheat herkut ja erikoiskahvit.

Avajaisten kunniaksi Baker’s Story Brander jakaa 200 kappaletta ilmaisia Baker’s Storyn levain-leipiä torstaina Rautatieaseman kahvilassa.

Ylpeästi kotimainen, vahvasti paikallinen

Jokainen Baker’s Story -leipomokahvila on paikallisen yrittäjän pyörittämä. Laajan kotimaisen kahvilakonseptin osana toimiminen tuo leipomoyrittäjille monia etuja. Paikalliset kahvilat tuovat esille parhaat tuotteensa sekä leipovat laadukkaat ja tuoreet Baker’s Story -tuotteet. Tämän lisäksi sydämen asiana Baker’s Storyssa on parhaat vastuulliseksi varmennetut erikois- ja suodatinkahvit. Konseptin yhdessä leipureiden kanssa kehittänyt Leipurin Oyj on vahvasti mukana tukemassa leipomoyrittäjiä kahvilaliiketoiminnan kehittämisessä.

”Pääosassa ovat paikalliset leipomot. Jokaisella leipomolla on oma tarinansa ja me haluamme kertoa niitä yhdessä yhä suuremmalle yleisölle. Yhtenäisen kahvilakonseptin avulla pystymme kasvattamaan kaikkien leipomoiden näkyvyyttä ja liiketoimintaa”, kertoo Leipurin Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Laavainen.

Alan murroksesta uuteen nousuun

Leipomotoimiala on viime vuosien aikana ollut suuressa murroksessa. Suuret vähittäiskauppaketjut ovat lisänneet paistopisteitään ja yksittäisen leipomoyrittäjän on ollut vaikea kasvattaa tunnettuuttaan suurten vähittäiskauppojen puristuksessa.

Samaan aikaan kahviloiden suosio on kasvanut ja ylipäätään kodin ulkopuolinen syöminen ja välipalojen mukaan osto lisääntyy koko ajan. Baker’s Story -leipomokahvilat pyrkivätkin vastaamaan juuri tähän kysyntään. Suomessa kahvilakenttää hallitsevat tällä hetkellä suuret kansainväliset toimijat, joiden kahviloissa ei tuoreita paikallisesti leivottuja leipomotuotteita juuri ole saatavilla.

“Haluamme varmistaa, että kuluttajat saavat paikallisia, herkullisia artesaani-kahvilatuotteita myös huomenna. Siksi perustimme Baker’s Storyn, jonka takana seisoo aina aito, paikallinen leipomo. Uskomme vahvasti, että suomalaiset kuluttajat arvostavat tuoretta, lähellä leivottua leipää ja muuta laadukasta kahvilatarjontaa”, taustoittaa Mikko Laavainen.

”Baker’s Storyn takana on isompi ja tärkeämpi ajatus kuin vain voiton maksimointi ja tähän meillä on Branderilla helppoa lähteä mukaan. Uskomme vahvasti Baker’s Storyn tavoitteeseen”, kertoo Branderin toimitusjohtaja Eerikki Lounamaa.

Leipurin Oyj vastaa kahviloiden suunnittelusta ja valtakunnallisesta markkinoinnista sekä tarjoaa myös kokonaisvaltaiset valikoima-, tuotekehitys- ja logistiikkapalvelut sekä tarvittavat koulutukset.

Suunnitelmissa on avata useita leipomokahviloita yhteistyössä paikallisten leipomoyrittäjien kanssa.  Leipurin Oyj kuuluu suomalaiseen Aspo-konserniin ja on maan johtava leipomo-, elintarviketeollisuuden sekä kodin ulkopuolisen syömisen markkinoilla toimiva yhtiö.

Lisätietoja:

Mikko Laavainen, toimitusjohtaja, Leipurin Oyj
puh. 040 576 8348, mikko.laavainen@leipurin.com

Antti Erikivi, out-of-home-liiketoiminnan vetäjä
puh. 050 388 3693, 
antti.erikivi@leipurin.com

Eerikki Lounamaa, toimitusjohtaja, Brander
puh. 050 597 0733, 
eerikki.lounamaa@brander.fi